zondag 15 november 2009

Maak je keuken feestdagenklaar


3 acties om je keuken feestdagenklaar te maken

Met de feestdagen in aantocht, is het handig om wat extra aandacht te besteden aan de keuken. Daarom deze maand 3 acties die je meer ruimte geven in de keuken:

1.Doe ongebruikte apparaten weg, die nemen alleen maar ruimte in, in je kastjes en op het aanrecht. Denk aan pasta- en broodbakmachines, die grill of dat gourmetstel. Doneer ze aan een tweedehandswinkel, geef ze weg op gratisaftehalen.nl of verkoop ze op marktplaats.nl. Kijk ook of je ongebruikt servies, pannen of bestek hebt. Doe dat ook weg. En dat geldt ook voor alles waar een hoekje af is of een accessoire ontbreekt.


2.Inventariseer je voorraadkast. Doe dat plank voor plank. Haal alles per plank er uit. Als je lades met voorraad hebt, neem die dan ook mee. Als de datum verlopen is, doe je het natuurlijk weg. Met de rest kun je de komende tijd gaan koken, dat ruimt lekker op. Vergeet ook je kruiden niet. Kom je een ingrediƫnt tegen en weet je niet wat je ermee moet? Zoek even op internet en je hebt in een mum van tijd een recept gevonden. Tik gewoon in: recept met en dan het ingrediƫnt en je krijgt een overvloed aan mogelijkheden.

Als je nog zin hebt, kun je hetzelfde doen met je vriezer.

3.Kijk eens omhoog: maak de bovenkant van je kastjes en de koelkast schoon. Leg er vervolgens kranten of bakpapier op, zo hoef je nooit meer de bovenkanten schoon te maken, alleen nog maar het papier te vervangen. Eventuele bakactiviteiten voor de feestdagen laten dan geen vette sporen na (oliebollen!).

1 opmerking:

Anoniem zei

dat is echt waar ik doe het al jaren.