zondag 12 juli 2009

De kledingkast van Paris Hilton (en andere vrouwen)


Op 15 juni schreef ik hoe je overzicht kunt krijgen in je kledingkast (http://opgeruimdorganizing.blogspot.com/2009/06/je-kledingkast-ruimte-en-overzicht.html).

In De Pers van 9 juli las ik dat een gemiddelde vrouw een jaar voor haar kledingkast doorbrengt. Niet in één keer natuurlijk, maar gedurende haar hele leven. Wie ze precies onderzocht hebben, meldt het bericht niet. Maar de 2491 onderzochte vrouwen doen er op een werkdag 16 minuten over om hun outfit samen te stellen, in het weekend 14 minuten en in de vakantie 10 minuten ’s ochtends en tien minuten ’s avonds. En dan zijn er nog de bijzondere gelegenheden zoals feestjes, Kerstmis en dergelijke. Dan denken de onderzochte vrouwen er langer over na. Als je dat allemaal bij elkaar optelt kom je op 287 dagen in een heel vrouwenleven.
Voor het hele bericht: www.depers.nl/kleren.

Natuurlijk is dat een gemiddelde. Maar toch, je brengt heel wat tijd door bij de kledingkast. Dan kan die kast maar beter een beetje georganiseerd zijn. Dan is het aangenamer om er tijd door te brengen. Bovendien kun je dan die tijd tenminste besteden aan het daadwerkelijk uitzoeken van je outfit in plaats van te zoeken naar de kleding die je wilt dragen. Dat scheelt misschien ook weer wat tijd, die je dan aan andere leuke dingen kunt besteden.

In de nieuwsbrief van Get Organized Now las ik een tijdje geleden een bericht over de kledingkast van Paris Hilton. Niet iemand die je in een organizingblog zou verwachten. Haar kast is voor de meesten van ons ver van mijn bed. Maar als je goed kijkt, dan zie je dat die kast uitstekend georganiseerd is: alle kledingstukken en accessoires zijn keurig gesorteerd op soort en op kleur. Ongetwijfeld heeft Paris Hilton iemand die dat voor haar doet, maar die doet dat dan wel goed. Ook kunnen de meesten van ons alleen maar dromen van het formaat. Maar het onderliggende idee kun je in elke kledingkast toepassen. Kijk hier naar het filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=7SU-dhIOLbQ

Geen opmerkingen: