dinsdag 27 oktober 2009

Sinterklaas duurder uit?


Het is nu al duidelijk dat Sinterklaas dit jaar duurder uit zal zijn. Populair speelgoed kost 10 tot 20 procent meer dan in 2008. Dat las ik in het AD van afgelopen zaterdag, 24 oktober 2009.

Het AD heeft de folders van 2008 en 2009 naast elkaar gelegd en ziet dat bordspellen, playmobil en ander speelgoed duurder zijn geworden. De producenten geven de schuld aan hogere inkooptarieven: de Chinezen zijn niet meer zo goedkoop als ze waren en toen het speelgoed werd besteld was de olieprijs nog hoog (waardoor plastic duurder is).

Het is natuurlijk leuk als kop om dan te concluderen dat Sinterklaas duurder uit zal zijn. Maar dat lijkt me niet altijd waar. Ik denk dat Sinterklaas een budget heeft voor wat hij uitgeeft. En dus zal hij minder of andere cadeaus kopen en niet meer uitgeven.

Zo’n artikel maakt het wel duidelijk dat de inkooppiet dit jaar extra goed op moet letten. Misschien koopt hij meer kleine doosjes lego dan vorig jaar. Of één groot cadeau in plaats van twee. Maar ik denk dat de Sint verstandig genoeg is om hier doorheen te kijken. Hij laat zich niet gek maken, hij gaat voor kwaliteit, niet kwantiteit. Dus de Sint is niet duurder uit en de Kerstman ook niet. Eerder zullen de speelgoedwinkels wat minder verkopen.

1 opmerking:

ecotextilestudio zei

Wij zijn vast begonnen met kadootjes te maken. Of geef eens zelfmaakspulletjes kado. Ook voor kinderen kan een grove haaknaald en een bol garen een leuk kadootje zijn.