zondag 18 november 2007

Praktisch dromen

Gisteren was ik bij een workshop van Steve Core, een coach en trainer. Het ging over dromen. Niet dromen die je 's nachts hebt, maar dromen over de toekomst. In deze tijd van het jaar is dat een prima bezigheid.

De workshop begon er mee dat je successen ging opschrijven. Daardoor kom je al in een positieve stemming. Vervolgens gingen we die successen ook nog aan elkaar vertellen. Nog meer positieve energie. En in die stemming gingen we ons voorstellen hoe het er over 2 jaar uit zou kunnen zien. In dit geval ging het over ons bedrijf, maar het kan natuurlijk over van alles gaan. Als je zo optimistisch bent, dan ga je vanzelf ook optimistische doelen stellen en krijg je er helemaal zin in. Aan het eind van de workshop gingen we er acties bij bedenken: wat ga je voor de Kerst doen om je doelen te bereiken. Zo maak je het meteen heel concreet. Praktisch dromen, zeg maar.

Inspirerend, ik kan het iedereen aanraden om er eens voor te gaan zitten en de successen van het afgelopen jaar op te schrijven, werk, privé, maakt niet uit. Dat zijn er echt meer dan je denkt. Het is goed om je eens te realiseren wat je allemaal wel bereikt hebt in plaats van wat niet. Vanuit je successen kun je dan heel makkelijk de stap maken naar doelen voor het komende jaar, die aansluiten op die successen. Aanrader.

Geen opmerkingen: