dinsdag 20 januari 2009

Verhuizing

Zojuist zag ik de inauguratie van Barack Obama, die zich versprak bij het afleggen van de eed. Blijkbaar toch een beetje nerveus. Wie daar in elk geval niet bij waren is de staf van het Witte Huis. Die zijn namelijk koortsachtig bezig met de verhuizing.

Zolang de 'oude' president er nog is, moeten ze ter beschikking van hem zijn en kunnen ze nog niets doen. Dus pas als de vorige president is vertrokken voor de inauguratie kunnen ze beginnen. Dan hebben ze ongeveer 5 uur voordat de nieuwe president binnen komt. In die vijf uur moet alles geregeld worden, als Obama met zijn gezin binnen komt dan moeten alle dozen zijn uitgepakt.

Waarschijnlijk zijn er geen of niet veel meubelen te verhuizen, maar toch moet dit een zeer strakke operatie zijn om het voor elkaar te krijgen, bijna tot op de minuut gepland en met een goede werkverdeling. De staf van het Witte Huis bestaat uit ongeveer 90 mensen, ze kunnen geen verhuizers inhuren, in verband met geheimhouding. Dus dat is doorwerken. Wel een lekker compacte periode: vijf uur buffelen en het is klaar. Daar valt wat voor te zeggen.

Geen opmerkingen: