dinsdag 23 december 2008

Goede voornemens - afvallen

Goede voornemens zijn ongezond omdat ze slecht gedrag in de hand werken. Dat zegt Ir. Yneke Vocking, voedingskundige en auteur van De Afvallers XXL.

Het idee is dat je denkt: 'in januari ga ik toch minder eten' of: 'in januari mag ik niks meer' en daarom neem je het er lekker van tijdens de feestdagen.

Niet doen dus. Niet handig om eerst nog die extra pondjes weg te moeten werken, voordat je met afvallen kunt beginnen (ten opzichte van je huidige gewicht).

De tips van Vocking: een lange boswandeling, een potje tennis op de Wii of al op 21 december beginnen met het nieuwe hardloopschema op de nieuwe loopschoenen, plan geen uitgebredie brunch en zesgangendiner op één dag-Je komt niet aan van één heerlijke maaltijd. Vooral het gesnaai de hele dag door laat het aantal calorieën op een dag flink uitschieten-Haal niks speciaals voor gasten in huis. De kans is groot dat je het zelf opeet.

Hou daar dus rekening mee, als je gaat lijnen, dan begint dat nu al, hoe vervelend je het misschien ook vindt. Maar is het niet ook heel vervelend om je opgeblazen en pafferig te voelen na twee dagen uitgebreid en veel te veel eten?

Geen opmerkingen: