vrijdag 19 december 2008

Stoppen met roken

Het rookverbod heeft een aardig neveneffect: meer mensen dan ooit zijn het afgelopen jaar gestopt met roken. Sinds mei al 1,1 miljoen mensen en de verwachting is dat daar deze maand nog eens 350.000 mensen bij komen, aldus Stivoro.

Niet alleen stoppen er meer mensen, maar de mensen die stoppen houden dat ook langer vol. Een kwart van de stoppers is nog steeds gestopt. In eerdere jaren lag dat percentage tussen de 7 en de 14 procent.

Zo zie je dat de omgeving je kan helpen bij je goede voornemens. Hoe minder je in de verleiding komt, hoe gemakkelijker een voornemen is vol te houden. In het geval van roken is er nu gewoon minder gelegenheid om te roken, je moet er meer moeite voor doen en je komt minder in de verleiding. En daardoor is stoppen minder moeilijk vol te houden.

Daarvoor heb je geen wetwijziging nodig, je kunt dit ook zelf organiseren. Een voor de hand liggende is geen snoep in huis halen, maar gezonde dingen als je gezond wilt eten. Als je dan trek krijgt, dan ben je gewoon niet in de gelegenheid om aan de chocolade of chips te gaan. En dan pak je maar een appel, omdat je toch iets moet. Zo maak je het jezefl gemakkelijker.

Geen opmerkingen: